fredag den 13. maj 2011

Folkedans til Justin Bieber
Skrevet af: Laus Wolsing Wullum

Skolens yngste elever dansede gammeldags folkedans i afdeling A for at lære, hvordan det var at være barn i Kibæk for 100 år siden.

To-tur-til-Vejle i afd A. Foto: Jenni Sjørslev
I tværsugen var de yngste klasser delt i hold på forskellige poster, som alle handlede om hverdagen i Kibæk for 100 år siden.
Ved den ene post skulle der danses og leges gamle lege og danse. De skulle danse en gammel og  en ny dans med henholdsvis musik fra Justin Bieber og gammel folkemusik. Børnenes skulle lære, hvordan det var at være barn i Kibæk for 100 år siden.
Læreren stod oppe på scene og instruerede børnene hvordan de skulle danse to-tur-til-Vejle. Nogle af børnene var lidt skeptiske over for den gamle dans, men efter lidt dans synes de at det var sjovt.
Først skulle eleverne stille sig i en række i pausearealet . Den første del af dansen gik ud på at gå ud til hver sin side og mødes nede i den anden ende af pausearealet. Bagefter lærte eleverne at stille sig i en rundkreds og gå tre skridt frem, klappe i hinandens hænder og derefter gå tre skridt tilbage og klappe igen.  Børnene dansede videre, mens de blev bedre og bedre. Da de var færdige med at danse den gamle dans, skulle de igang med at lære en moderne dans af pophelten Justin Bieber.

Justin Bieber dans.
Skrevet af: Cathrine Margrethe Ormstrup

Afdeling A er blevet de bedste på hele skolen til at danse, for de har trykket den af på dansegulvet hele morgenen.
Justin Bieber sætter gang i danserytmerne. Foto: Jenni Sjørslev.
Skolens yngre elever har i dag danset i pausearealet. Efter den gammeldags folkedans med to-tur-til-Vejle, stod opgaven på den såkaldte “Justin Bieber dans”.
Først skulle eleverne lave en “Kingkong”. Det gjaldt om at gøre sig så store som muligt for at ligne Kingking og samtidig bevæge sig langsomt, helt nede i knæ, og helt oppe på tæerne. Derefter skulle de gå på stedet med høje knæløftninger og store armbevægelser. Alle skulle pege rundt på deres kammerater, og så kiggede de rundt, mens hånden sad over øjnene som om de kiggede ud i det fjerne. De mindre elever fra afdeling A fik desuden vrikket med hofterne , bokset og vinket.
Grunden til at eleverne kaldte dansen for “Justin Bieber dansen” var, at der blev danset til en af Justin Biebers mange sange, og selvom at Maibrit Jacobsen forklarede os at de fleste elskede Justin Bieber, var der dog alligevel nogle som klagede sig vældigt over musikken.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar