onsdag den 11. maj 2011

Liv i Kibæk

Turister på vej til Kibæk

Skrevet af: Andres Rodriguez Nissen og Lærke Vandaele Møldrup

5. årgang arbejder i tværsugen med at gøre reklame for Kibæk og omegn, så byen bliver mere turistaktiv. Det skal blandt andet turistfoldere og hjemmesider hjælpe med.



5. årgang vil gerne hente flere turister til Kibæk. Derfor arbejder de på at gøre Kibæk til en mere interessant by for turister. 5 årgang arbejder  om deres by som er Kibæk, 5 årgang arbejder med cykelruter, hjemmesider, turistfoldere og om Aktiv ferie, noget som de ikke vidste før. Lone Dickow fortæller at emnet 5 årgang har om, passer godt til deres alder om det de ved, hun fortæller også at de gerne skulle blive bedere til deres emne.

Jernbanens 130 års fødselsdag.

Skrevet af : Emma Poulsen.
Jernbanen fylder 130, og børnene fra afdeling A skal bygge deres egen jernbane, som går hele vejen gennem de to pausearealer.

Reklame for Jernbanen lavet af Louise 1.b
Foto: Anna Ørregaard Hansen
Jernbanen fylder 130 og det fejrer eleverne i afdeling A ved at bygge en model af jernbanen. Eleverne bygger den så den starter i fortiden og kører så op i gennem tiden og ender i fremtiden. Jernbanen kommer til at gå op igennem de to pausearealer hvor elverne har lavet grus, skinner, bygninger som blandt andet kirken og hotelle. Der skal også være et kort over Kibæk fra fortiden og et fra nutiden. Eleverne skal også lave nogle store plakater som reklame for deres jernbane. Det eleverne vil fortælle med deres jernbane er, hvor meget jernbanen og toget har betydet for os i dag og for menneskene i gamle dage.

Togskinner og grus lavet af eleverne i afd. A
Foto: Anna Ørregaard Hansen


Toget er forbindelse fra fortid til nutid.

Jernbanen har haft meget stor betydning for Kibæk. Jernbanen har startet Kibæks udvikling ved at skaffe indbyggere og penge til byen. Når folk kom til byen lejede de et værelse på hotellet og blev der måske i to-tre dage. De købte mad og drikke i byens butikker og på den måde var de rejsende også med til at gøre noget for Kibæks udvikling. Togene blev også brugt til at fragte foder og kul. I dag har toget også en meget stor betydning for blandt andre de studerende som hurtigere kan komme til og fra Kibæk.