fredag den 13. maj 2011

Bygningerne fra før til nu.
Skrevet af: Emma Poulsen.

Eleverne skal farvelægge otte store tegninger med en bygning på hver. De fire af dem med bygninger fra nu, de andre fire med bygninger fra før.

Eleverne i afdeling A skal i anledning af skolens 100 års fødselsdag lave modeller af fire forskellige bygninger. Modellerne skal vise, hvordan bygningerne ser ud nu, og hvordan de så ud, da skolen blev bygget. De skal tegne kirken, hotellet, stationen og pizzariaet. Eleverne skal lære noget omkring hvor stor en udvikling Kibæk har været igennem, og hvor meget større Kibæk er blevet siden skolen er blevet bygget. Eleverne skal sætte billederne op i pausearealerne hvor de skal være en del af landskabet omkring Jernbanen som der også arbejdes med. 

Den store forskel.
Der er en rigtig stor forskel på hvordan bygningerne ser ud nu og hvordan de så ud før. Man kan tydeligt se på billederne hvilket et der er fra før og hvilket et der er fra nu. Hvis man for eksempel tager kirken er det tydeligt at se at kirken er blevet meget større de sidste 100 år. Der er blandt andet kommet et kirketårn hvor klokken sidder. Før sad klokken uden på kirken og den var meget meget mindre.

Kibæks udvikling.
Skrevet af: Emma Poulsen.

Eleverne i afdeling A arbejder med Kibæks udvikling ved at tegne kort over hvor stor Kibæk var for 100 år siden og hvor stor den er nu.

Kibæk år 1900
Eleverne har tegnet to store kort over Kibæk, det ene er over hvordan Kibæk ser ud nu og det andet er over hvordan Kibæk så ud for 100 år siden. Eleverne har lavet en masse forskellige ting som de har sat på kortet. Nogle steder er der vejskilte, og eleverne har også tegnet en tegning af dem selv sat på en ispind, som også er sat på kortet. Eleverne skulle også tegne Kibæks flag, som de selv måtte opfinde. Nogle tegnede blomster, andre tegnede forskellige sportsgrene. Emma Bang fra 1. årgang tegnede en hval på flaget fordi hun syntes hvaler var søde. Det eneste som eleverne ikke syntes var så godt var at der var ALT for lidt røde farver.

Kibæk år 2011

Ingen kommentarer:

Send en kommentar